Bravida förvärvar VVS-Teknik i Mölndal

Publicerad 27 feb 2015, 07:40

Bravida förvärvar Comfort-medlemmen VVS-Teknik Rör i Väst AB med säte i Mölndal söder om Göteborg. Företaget har 45 anställda och omsätter drygt 85 miljoner kronor, uppger Bravida i ett pressmeddelande.

VVS-Teknik bedriver installations- och serviceverksamhet inom VS.

– Förvärvet kompletterar vår fina VS-verksamhet i Göteborg, framför allt inom service, och jag ser fram emot att Bravida och VVS-Teknik utvecklas tillsammans, säger Anders Ahlquist, divisionschef Bravida division Syd, i pressmeddelandet.

VVS-Tekniks huvudsakliga inriktning är service, underhåll samt små och medelstora rörinstallationsentreprenader. Bland kunderna finns sjukhus, universitet samt privata fastighetsägare och byggföretag.

– Vi har haft en stark utveckling och kände att nästa steg för fortsatt utveckling var att komma in i en större organisation. Vi har byggt vår verksamhet på långsiktiga relationer, därför var det viktigt för oss att sälja till någon som delar våra värderingar, säger ägarna Anders Bergkvist och Anders Bergvall.

– Genom affären blir vi marknadsledande på VS i Göteborgsområdet. Vi är glada och stolta över att VVS-Teknik med sitt goda renommé och sin kompetenta personal valt att ta steget in i Bravida, säger Anders Bådholm, regionchef Bravida Göteborg.

Bravida tillträder som ägare den 1 april 2015.

Se även nedan om Bravidas tre tidigare förvärv under 2015.