Så blir framtidens kök och badrum

Publicerad 27 jan 2015, 14:38

HSB Living Lab och Vedum Kök och Bad ska gemensamt utforska framtidens kök och badrum. Projektet bygger på att studenter och gästforskare bor i ett hus där också forskningen pågår.
– Vi ser det som en unik möjlighet att få vara med och skapa framtidens produkter och lösningar, säger Vedums vd Magnus Efraimsson, i ett pressmeddelande.

HSB Living Lab är en flyttbar forsknings- och bostadsarena. Här kommer 30–35 studenter och gästforskare bo, samtidigt som forskning på innovativ teknik, hållbarhet, arkitektur och sociala samband sker dygnet runt.

– Det är viktig och spännande för oss att medverka i ett sådant här framtidsinriktat forskningsprojekt. Vi kommer att kunna använda resultaten i vår verksamhet och ska förstås se till att alla våra kunder och samarbetspartners också får nytta av dem, säger Magnus Efraimsson, i pressmeddelandet.

HSB Living Lab kommer att finnas inne på Chalmers campusområde i Göteborg och vara klart för inflyttning i november 2015. Det unika projektet är planerat att pågå i tio år och resultaten från forskningen kommer att presenteras löpande.

– Smarta lösningar för kök och badrum har en central plats i framtidens boende och Vedum är en viktig partner när vi utvecklar konceptet, säger Sanna Edling, projektledare för HSB Living Lab.