Logga in

Magnus Sandberg ny vd för John Fredrik AB

Publicerad
11 aug 2014, 15:22

51-årige Magnus Sandberg tillträder den 1 september som ny vd för den västsvenska VS- grossisten John Fredrik AB. Han blir samtidigt även delägare tillsammans med de nuvarande ägarna, PG Nyholm och Nina Granath.

Magnus Sandberg kommer närmast från Solar Sverige, där han varit affärsområdesansvarig för VVS-verksamheten. Innan dess var han vd för Broen Sverige och han har även värdefulla erfarenheter från försäljningsorganisationer i andra branscher, uppger John Fredrik i ett pressmeddelande.

– Efter några år då John Fredrik tyvärr drabbats av negativ försäljningsutveckling och tunga förluster är vi i styrelsen övertygade om att Magnus är rätt person för att vända trenden och föra John Fredrik tillbaka till en position som en lönsam och serviceorienterad spelare, säger PG Nyholm, styrelseordförande och tillförordnad vd i John Fredrik.

Det var i juni 2013 som den förre ordinarie vd:n Mats Ljungberg lämnade företaget efter oenighet med styrelsen (se länken nedan).

¬– Jag ser stora möjligheter för John Fredrik, de senaste årens problem till trots. Jag ser också mycket fram emot att bli entreprenör med mitt delägande i bolaget, säger tillträdande vd Magnus Sandberg i pressmeddelandet.

John Fredrik har huvudlager med kontor på Hisingen i Göteborg. Proffscenter finns förutom på Hisingen också i Sisjön i södra Göteborg samt i Uddevalla, där även elmaterial lagerförs.

– Mycket arbete krävs för att vända tillbaka till en stark lönsamhet, men marknaden har behov av regionala aktörer med hög flexibilitet och servicenivå. Där finns nyckeln till att vända försäljningstrenden uppåt igen. Vi ska återföra ett offensivt säljtänk, men samtidigt med ett affärs- och kundorienterat bruttomarginalfokus. Då kommer lönsamheten tillbaka, avslutar Magnus Sandberg.