Edekyl & Värme breddar med ventilation

Publicerad 13 aug 2014, 15:33

Örebroföretaget Edekyl & Värme tar över Indoor Energys filialer i Linköping och Norrköping. Förvärvet innebär att företaget får tillgång till ventilationskompetens och växer till ett 70-tal anställda fördelat på sex filialer.

I oktober förra året etablerade sig Edekyl & Värme i Östergötland genom att köpa Kyl-Bengtsson i Motala (se länken nedan).

– Det är i enlighet med vår vision att vara den ledande kyl- och värmeentreprenören i Mellansverige som vi satsar på att etablera ytterligare två nya filialer i Östergötland, säger företagets vd Robert Björk i ett pressmeddelande.

– Vi är alltid på jakt efter nya möjligheter. Möjligheten gavs denna gång genom en kontakt mellan Edekyl & Värme och Indoor Energy. Edekyl erbjöds att förvärva Indoor Energys två filialer i Östergötland vilket föll i god jord, fortsätter han.

Edekyl & Värme tar över filialerna i Linköping och Norrköping från den 1 september. Edekyls servicechef Fredrik Björklund flyttar samtidigt från Örebrofilialen till Linköping och blir ny filialchef för Linköping och Norrköping.

En synergieffekt är att Edekyl får tillgång till ventilationskompetens och de nya östgötska filialerna till värmepumpkompetens.

– Med dessa nya förutsättningar är vi rustade för att ta oss an en ny spännande marknad. Vi är i en mycket expansiv fas och söker ständigt efter människor med egenskaper där man bygger på varandras styrkor och kompletterar varandras svagheter, säger Robert Björk.

Edekyl & Värme finns sedan tidigare även i Stockholm och Västerås.