Logga in

Ventilationsaffär över gränser

Publicerad
22 apr 2014, 14:08

Brittiska Volution Holdings Limited, ägare till Pax AB och Fresh AB, har förvärvat tyska Inventer Gmbh. Inventer tillverkar decentraliserade värmeåtervinningsprodukter för bostäder.

Volutions investering i Inventer är tredje förvärvet för den brittiska ventilationsgruppen under de senaste två åren. Företaget finns också i Sverige genom förvärvet av Fresh och Pax. Inventer ska komplettera Volutions befintliga varumärken och stärka den geografiska täckningen inom EU, menar företaget.

Inventer grundades 1999 av koncernchefen Peter Moser och har fokuserat på energieffektiva värmeåtervinningssystem. Värmeåtervinningen görs med keramiska kuber som gör dem enkla och effektiva, ventilationsaggregaten uppges vara tysta och energieffektiva.

– Vi är mycket glada över att bli en del av Volution. Vi tror att det finns betydande synergier mellan Volution och Inventer med innovation som kärnvärde för båda företagen. Med denna samverkan kommer vi att kunna utveckla och leverera distinkta, energieffektiva ventilationslösningar över hela den europeiska kontinenten, säger Peter Moser, koncernchef för Inventer, i ett pressmeddelande.