Logga in

Första diplomerade kyl- och värmepumpteknikern

Publicerad
3 apr 2014, 18:43

NORDBYGG 2014. Patrik Larsson, delägare i Industri- och Laboratoriekyl, blev kylbranschens först diplomerade kyl- och värmepumptekniker. Vid en ceremoni i Kyl- och Värmepumpföretagens monter fick han i dag motta diplom för sina kunskaper av Peter Rohlin, vd för certifieringsorganet Incert. Tillsammans med Erik Randén, vd på Kylgruppen, som också kvalificerat sig för denna utmärkelse men tyvärr fått förhinder att närvara, skriver dessa två historia genom att vara först.

– Sen 20 år tillbaka certifierar vi personer som arbetar med köldmedier och tillsammans med Kyl- och Värmepumpföretagen har vi tagit fram den här diplomeringen, sa Peter Rohlin.

Diplomeringen föregås av kurser och prov som bedöms av Incert. Kurserna omfattar bland annat systemkunskap, styr- och regler, energieffektivisering och affärsmannaskap.

– Samtliga företag som är auktoriserade måste ha minst en diplomerad kyl- och värmepumptekniker, så det här är bara början då det i dag finns närmare 60 auktoriserade företag, konstaterade Peter Rohlin.