Tolfs VVS gör nytt förvärv i Bohuslän

Publicerad 7 mar 2014, 10:54

Bad & Värme-medlemmen Tolfs VVS o Entreprenad i Alingsås förvärvar Forsströms Rör i Kungshamn. Forsströms Rör har sex anställda och omsätter cirka 10 miljoner kronor. Koncernen, som sedan tidigare även finns i grannorten Hunnebostrand, omsätter nu totalt drygt 100 miljoner kronor.

Forsströms Rör kommer på samma sätt som övriga koncernbolag att profileras som Bad & Värme Kungshamn. Tillträde skedde i går.
– Företaget har ett strategiskt bra läge ungefär en mil från Hunnebostrand. Vi tar nu därmed upp ett stort område längs kusten och kommer försöka attackera där för att vinna marknadsandelar, kommenterar Klas Tolf, vd för Tolfs VVS.
Etableringen i Hunnebostrand skedde genom köpet av Skoogs Rör 2009. Senaste förvärvet var Nossebro VVS i oktober förra året. I och med tillskottet i Kungshamn finns nu koncernen på nio orter i Västsverige. Övriga orter förutom tidigare nämnda är Lerum, Göteborg, Skövde, Hjo och Tidaholm.
– Vi ska försöka göra ytterligare ett förvärv i år, säger Klas Tolf, som bedömer att det kommer att avgöras under första halvåret om det går i lås.