Logga in

Nya medlemmen Värmesvets störst i Bad & Värme

Publicerad
27 nov 2013, 15:32

Värmesvets Entreprenad i Eslöv har i höst blivit ny medlem i Bad & Värme. Företaget omsatte det brutna räkenskapsåret 2011/2012 cirka 107 miljoner kronor med 36 anställda och är därmed den enskilt störste medlemmen i kedjan. Bad & Värme har i år också fått nya medlemmar i Nossebro, Eskilstuna, Sala och Borlänge medan medlemmarna i Borås och Östhammar kommer att lämna kedjan.

Värmesvets Entreprenad grundades 1984 som rörentreprenör med svetsning och installation av förisolerade kulvertsystem som huvudområde. I dag är verksamheten indelad i tre affärsområden: VS, Fjärrvärmedistrion och Produktionsanläggningar.

Värmesvets har VVS-butik i Eslöv och i VS-verksamheten ingår även större entreprenader samt service. Företaget utför svetsning av förisolerade kulvertrör och installation av fjärrvärmeundercentraler samt har en egen isoleringsavdelning som utför skarvisolering. I verksamheten ingår också processutformning och rörinstallationer för värme- och kraftproduktion.

Som VVS-Forum berättat tidigare har Nossebro VVS (se länken nedan) och Silverstadens Rör i Sala gått in i kedjan i år. En annan av årets nya medlemmar är Djurgårdens Bygg & Miljö i Eskilstuna, som förra året omsatte cirka 38 miljoner kronor med 29 anställda. Ny i kedjan är också badrumsrenoveringsföretaget Kakelgruvan/VVS-Gruvan i Borlänge.

Vid kommande årsskiftet lämnar två företag kedjan, Borås Rör och Sanitet samt Rörteam LIS i Östhammar.