Logga in

Projektel köper Brandgruppen

Publicerad
22 okt 2013, 11:32

Teknikkonsulten Projektel förvärvar Brandgruppen, ett specialistföretag inom brandskyddsteknik. Med affären blir Projektel ett av Sveriges största konsultföretag inom säkerhetsområdet.

– Vi har redan lång erfarenhet av att samarbeta med Brandgruppen i många projekt och vet att våra kompetenser kompletterar varandra på ett bra sätt. Vårt konsulterbjudande inom säkerhet blir nu komplett och omfattar bland annat sprinkler, brand- och skalskydd som kompletteras med lås och tekniska säkerhetssystem, säger Lennart Harging, vd på Projektel, i ett pressmeddelande.

Projektel är en av Sveriges största teknikkonsulter inom elområdet. De senaste åren har företaget expanderat kraftigt och därmed rekryterat många medarbetare med spetskompetens inom Projketels tjänsteområden. I och med köpet av Brandgruppen breddas verksamheten ytterligare.

– När vi nu blir en del av Projektel kommer vi att kunna sätta ihop ett ”dreamteam” av Sveriges mest erfarna säkerhetskonsulter inom allt ifrån riskanalys till brand- och låssäkerhet, säger Johan Renvall, vd på Brandgruppen.

Efter affären kommer Projektel att ha 115 anställda och omsätta cirka 130 miljoner kronor. Johan Renvall, huvudägare och vd på Brandgruppen, blir nu vice vd för Projektel.

Projektel med Brandgruppen tar nu ett samlat grepp på hela fastighetens säkerhet. Det handlar om byggnadstekniska åtgärder för brand- och egendomsskydd och tekniska system för till exempel inbrottslarm, passerkontroll, kameraövervakning, brandlarm och sprinklersystem.