Logga in

Elinstallatören MSI breddar med VVS i Vadstena

Publicerad
5 okt 2009, 14:49

Motala Ströms Installation (MSI) har breddat verksamheten i Vadstena och erbjuder nu också försäljning av VVS-produkter och installation. Tre nya montörer har anställts till Vadstena och MSI:s vd Peter Bengtsson hoppas snart kunna utöka VVS-verksamheten.

MSI:s verksamhet i Vadstena består sedan tidigare av butik för järn- och elartiklar genom dotterbolaget MSI-Järn samt elinstallationer genom dotterbolaget MSI-El. Nu säljs även VVS-produkter i butiken och dotterbolaget MSI-Rör har etablerat sig där. I somras anställdes Anders Lorin som arbetsledare för MSI-Rör i Vadstena.

– Han bor i Vadstena och därför var det naturligt att han blev placerad där, berättar Peter Bengtsson vd för MSI:s moderbolag samt de tre dotterbolagen.

Anders Lorin har rekryterats från Lundstedts Rör som nyligen avvecklade sin butik i Vadstena.

– Vi kände därför att det fanns ett behov på orten av en butik med VVS-sortiment, säger Peter Bengtsson.

Med från Lundstedts Rör tog Anders Lorin samtidigt med sig tre montörer.

– Vår förhoppning är att kunna utöka MSI-Rörs verksamhet med ytterligare ett par montörer vad det lider. Det finns marknad för att anställa både i Motala eller i Vadstena och var det blir beror på vilka montörer som vi kan få tag på. Det är bara 13 kilometer mellan orterna, påpekar Peter Bengtsson.

Butiken i Vadstena har idag ett brett sortiment med bland annat arbetskläder och måleriprodukter,

– Sortimentet styrs till stor del av vad kunderna efterfrågar. Vi ingår inte i någon kedja och är därför inte styrda av exempelvis reklamutskick utan bestämmer själva vad vi vill sälja.

Efterhand kommer sortimentet av VVS-artiklar att utökas.

– Det kommer inte att bli några stora utställningar i butiken. Vi kommer att lagerhålla de mest frekventa artiklarna, men i princip kommer vi att kunna tillhandahålla det kunden vill ha genom att vi beställer in det, säger Peter Bengtsson.

MSI har huvudkontor i Motala.

– Motorn i vår verksamhet är elinstallation där vi totalt har ett 50-tal anställda.

Filialkontor för MSI-El finns i Vadstena och Askersund. Järnaffären i Vadstena har fem anställda. MSI-Rör finns i Motala med en montör och nu alltså också i Vadstena. MSI förvärvade järnaffären där 2001.

– I och med förvärvet utvecklades efterhand vår VVS-verksamhet. Vi började sälja bland annat kaminer och pelletsbrännare vilket innebar mer rörjobb än eljobb. Det var anledningen till att vi senare också startade installationsverksamhet genom dotterbolaget MSI-Rör, förklarar Peter Bengtsson.