Logga in

Ny VVS-koncern siktar på 200 miljoner i år

Publicerad
10 apr 2018, 10:24

I dagsläget ingår två Stockholmsbolag i den nystartade VS-koncernen som har planer på att köpa nya bolag i hela landet.

Nystartade koncernen Nytorp Energy Group har säte i Stockholm och där ingår i dag dotterbolagen Nytorps Rör och Opal VVS, tidigare Eliassons Rör. Planer finns på att förvärva framtida dotterbolag över hela landet.

– Tanken är att vi startar i Stockholm och Mälardalen. Sedan får vi se vilka möjligheter till förvärv som dyker upp i övriga delar av landet. Men det finns ingen strategisk plan på att vi ska bli rikstäckande, säger Andreas Lavrell, vd för Nytorp Energy Group samt både Nytorps Rör och Opal VVS. 

I sommar tillträder Jonas Kroglund som ny vd för Opal VVS. 

Läs mer: Eliassons Rör byter namn och vd

Den nya koncernen siktar på att omsätta cirka 200 miljoner kronor i år.

– Men då krävs att det kommer in fler bolag i koncernen, påpekar Andreas Lavrell och tillägger att det pågår diskussioner med flera möjliga förvärvskandidater.

Nytorps Rör beräknas i år omsätta cirka 65 miljoner kronor och Opal VVS omkring 30 miljoner.

Nytorp Energy Group ingår i västsvenska Erlandsson Properties, som är fristående från Erlandsson Holding där byggkoncernen utgör den största delen. Det skiljer Nytorp Energy från de västsvenska VVS-bolagen i Briongruppen samt Kalmar VVS- & El-Montage som är en del av Erlandsson Holding.

Läs mer: Brions konsultverksamhet ska stötta systerbolagen

Affärsmodellen i Nytorp Energy bygger på att dotterbolagen inte ska bli för stora.

– Vi tänker lite annorlunda kring bolagsstorleken än många av våra konkurrenter. Vi vill bygga en stark vi-känsla där personalen känner en tillhörighet i bolaget, är engagerad och samarbetar med varandra, säger Andreas Lavrell.

– Det innebär för oss ett maxtak för storleken kring 30 personer. Då har vi full kontroll över verksamheten i bolaget. Det betyder samtidigt att alla anställda har ett namn och inte bara ett anställningsnummer.

Nytt i Opal VVS är en reliningavdelning med tre anställda.

– Beslutet att starta reliningverksamhet togs för ungefär två månader sedan och vår buss var ute på första jobbet i förra veckan. Vi har tecknat reliningjobb nästan hela året ut och ser en stor efterfrågan, säger Andreas Lavrell.

Uppdragen har i starten kommit fram genom ”synergier” med systerbolaget Nytorps Rör och gamla kunder från nyrekryteringar i Opal VVS, uppger Andreas Lavrell.

Läs mer: Därför köper reliningbolaget en rörinstallatör

– Vi ser lite stramare tider framöver även om det kanske inte blir en lågkonjunktur och då är relining ett bra ben att luta sig emot som ett komplement till VVS. Blir reliningverksamheten stor så knoppar vi av den och lägger den i ett separat bolag, förklarar han.

– Tidigare har vi köpt in reliningtjänsterna, men med tanke på affärsmöjligheterna har vi valt att ha den inhouse så att vi har kontroll på det. Det tror jag är en fördel för våra beställare också.

En annan nyhet i Nytorp Energy Group är den egna rekryteringssajten med det kaxiga namnet Sverigesbastainstallator.se.

– Idén fick vi från IT-bolaget Regent som drivs av min kusin där en liknande modell är beprövad med sajten Sverigesbastamedarbetare.se. Vi ville ha en ren rekryteringssida där vi presenterar oss och hur vi jobbar för potentiella framtida medarbetare. Förutom att sälja in vår företagskultur, handlar det mycket om vilka förmåner vi erbjuder förutom en bra lön, säger Andreas Lavrell.

Totalt erbjuder koncernen 710 förmåner till sina anställda, bland annat vidareutbildningar, olika rabatter, sjukvårdsförsäkring och pensionsplaceringsrobot.

– Det ska finnas en trygghet i våra bolag genom att vi återinvesterar i vår egen personal.