Foto: iStockhPhoto

Nu har VVS-företaget drabbats av inbrott - igen

Tre inbrott i hantverkarbilar på tre år
Publicerad: 13 september 2017 Text: Marie Granmar

VVS-bolaget i Dalarna har drabbats av inbrott i sina hantverksbilar tre gånger på tre år. Det är svårt att värja sig mot den här sortens brott, menar företaget.

Som VVS-Forum tidigare skrivit om har Radiator VVS på Målarvägen i Ludvika drabbats av inbrott i sina firmabilar två gånger den senaste månaden. Nu har ytterligare ett inbrott skett hos företaget.

"Det är väldigt svårt att värja sig mot den här typen av brott. Polisen har frågat om vi har kameror, men vår erfarenhet från andra delar av företaget är att det inte hjälper."

Roger Danielsson, Radiator VVS

Tjuvar slog sönder firmabilarnas mellanväggar

Natten till den 9 september bröt sig tjuvarna in i fem hantverkarbilar och stal verktyg. Bara två veckor tidigare drabbades tre bilar.

– Det är väldigt svårt att värja sig mot den här typen av brott. Polisen har frågat om vi har kameror, men vår erfarenhet från andra delar av företaget är att det inte hjälper. Brottslingarna maskerar sig bara då, säger filialchef Roger Danielsson.

Som tillfällig lösning kommer Radiator VVS låsa in bilarna i ett kallager på nätterna. På sikt vill företaget bygga ett garage.

Ny värmeteknik i fängelsehålan

Stölderna på företagstomten är återkommande. För tre år sedan tog sig tjuvar in i tio bilar och stal dyrbar utrustning.

Efter det inbrottet förstärkte Radiator VVS lås och skyddsanordningar på sina bilar.

Bland annat försågs fönstren med skyddsgaller.

Så fick de tillbaks sina stulna företagsbilar

Det har dock inte hjälpt så mycket. Vid inbrottet i augusti slog tjuvarna sönder fönstren och därefter mellanväggarna mellan förarplatser och lastutrymmen. Förstörelsen blev större än för tre år sedan.

En ny rutin på arbetsplatsen är det som bäst har hjälpt företaget vid stölderna. Numera ska alla maskiner och dyrbart material tas ur bilarna på kvällen och förvaras inomhus under nätterna. Det minskar värdeförlusterna rejält vid inbrotten.

Fler nyheter

Grattis Jimmy!

19 sep 2017 | Ett stort grattis till Jimmy Linde från Ystad. Han blev nummer 3 000 som följer VVS-Forum på Facebook och vinner därmed en trisslott.

Läs mer

Se hur VR förenklar VVS

15 sep 2017 | Filmen visar hur teknikkonsulten Bengt Dahlgren går i bräschen när det gäller att använda VR-teknik för att visualisera bland annat VVS-installatio...

Läs mer