Per Sjöstrand, vd, Lotta Sjögren, CFO och Robin Boheman, affärsutvecklingschef, ringer i börsklockan. Foto: Stig Göran Nilsson

Brant uppåt för Instalco första dagen

”Vi är specialister”
Publicerad: 11 maj 2017 Text: Eva-Maria Fasth och Henrik Sannesson

Den fulltecknade Instalcoaktien som introducerades på Stockholmsbörsen i dag tog ett glädjeskutt i öppningshandeln.

I dag är det premiär för Instalco på Nasdaqbörsen i Stockholm. Introduktionen fulltecknades och därför hamnade priset på 55 kronor i intervallet mellan 50 och 55. En halvtimme efter börsöppning är aktien upp 9 procent till 60 kronor.

Per Sjöstrand delar Industrifaktas prognos om att byggkonjunkturen planar ut de närmaste 3–5 åren, men att utplaningen sker från en mycket hög nivå.

– Vi är specialister på delar av installationsprocessen som att installera i nyproduktion. Sen arbetar vi med cross-selling och best practice, att dela med oss mellan enheterna, säger vd Per Sjöstrand till Dagens Industri.

Instalco är ett mycket expansivt företag som i snitt förvärvar ett bolag i månaden.

– Vi har ingen egentlig konkurrens, mer än från Bravida som också konsoliderar marknaden. Det är vi och Bravida som går i täten, kommenterar han.

– Det finns väldigt mycket fina bolag som vi har ögonen på, säger Per Sjöstrand och påpekar att de bolag man köper upp får behålla sina varumärken och att företaget också har en Instalco-skola för alla medarbetare.

Fler nyheter

Grattis Jimmy!

19 sep 2017 | Ett stort grattis till Jimmy Linde från Ystad. Han blev nummer 3 000 som följer VVS-Forum på Facebook och vinner därmed en trisslott.

Läs mer

Se hur VR förenklar VVS

15 sep 2017 | Filmen visar hur teknikkonsulten Bengt Dahlgren går i bräschen när det gäller att använda VR-teknik för att visualisera bland annat VVS-installatio...

Läs mer