Foto: Karlshamnshus 11

Stort stambytesprojekt för snabbväxare

Ordervärdet nära 30 miljoner
Publicerad: 22 april 2017 Text: Klas Sörbo

För 1,5 år sedan etablerade sig den snabbväxande koncernen i Ronneby. Nu har den fått VS-delen värd nära 30 miljoner kronor i ett stambytesprojekt i Karlshamn.

Sandbäckens i Ronneby installerar VS i stambytesprojektet för Bostadsrättsföreningen Karlshamnshus 11 med totalt 347 lägenheter i tio hus. Ordervärdet är 28 miljoner kronor.

Beställare och totalentreprenör är Skanska.

– Vi är just nu i projekteringsfasen och påbörjar arbetena i källaren till det första huset i mitten av maj, säger Sonny Johansson, vd för Sandbäckens i Ronneby, till VVS-Forum.

De första lägenheterna blir klara vecka 33, efter semestern, och hela projektet ska vara klart våren 2019. 

Sandbäckens i Ronneby etablerades hösten 2015 och har i dag 13 anställda.

– Projektet i sig kommer att sysselsätta fyra montörer från oss på heltid och vid toppar sex personer. På grund av detta och flera andra projekt som vi har fått är vi i behov av 2–3 montörer till just nu, förklarar Sonny Johansson

Fler nyheter

Grattis Jimmy!

19 sep 2017 | Ett stort grattis till Jimmy Linde från Ystad. Han blev nummer 3 000 som följer VVS-Forum på Facebook och vinner därmed en trisslott.

Läs mer

Se hur VR förenklar VVS

15 sep 2017 | Filmen visar hur teknikkonsulten Bengt Dahlgren går i bräschen när det gäller att använda VR-teknik för att visualisera bland annat VVS-installatio...

Läs mer