Logga in

Umia fyller på med 175 miljoner i hemstaden

Publicerad
2 sep 2015, 09:19

Umia rapporterar om nya projekt i Umeå med ett samlat ordervärde på 175 miljoner kronor. Till de största hör ett partneringprojekt med nytt äldreboende och förskola samt ett kontorsprojekt. 

Samtliga uppdrag är total­entreprenader och nästan alla omfattar hela Umias tjänsteutbud med rör, ventilation, el och styr. I några fall ingår även sprinklerinstallationer i Umias uppdrag och utförs då av Sprincom i Sundsvall.

På Älgvägen byggs två förskolor, ett äldreboende samt ett produktionskök i ett partneringprojekt med Rekab som beställare. Även sprinkler ingår i Umias uppdrag. Projektet genomförs i två etapper och ska vara helt klart 2019.

I Umestans företagspark byggs ett nytt kontorshus på 9 000 m². Även sprinkler ingår i Umias uppdrag och Selbergs Entreprenad är beställare. Projektet ska vara klart vintern 2016 med första inflyttning under sommaren.

På Berghem byggs ett nytt seniorboende med 110 lägenheter. Beställare är Selbergs Entreprenad. Arbetena pågår till 2017.

Minervaskolan bygger en ny gymnasieskola som ska certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Även sprinkler ingår i uppdraget. Beställare är Peab och arbetena ska vara klara 2016.

För bostadsrättsföreningen Västra Bäckgärdet byggs 33 nya lägenheter och ett gym. Beställare är Rekab och projektet ska vara klart sommaren 2016.

36 nya lägenheter byggs för bostadsrättsföreningen Kavaljeren med Peab som beställare och Myresjöhus som byggherre. Projektet ska vara klart våren 2016.

Skogsmaskinstillverkaren Komatsu bygger en ny industrihall på cirka 1 000 m2. Umias beställare är Nåiden Bygg.

Kvarteret Drevet är ett nytt kontor för Tullverket. Rekab är beställare och projektet pågår till senhösten i år.

Tre daghem renoveras i partneringprojekt med OF Bygg och Quadro Entreprenad som beställare. Arbetena pågår till våren 2016.

Energiprojekt utför Umia för KFUM som ska vara klart i höst samt för åtta HSB-bostadsrättsföreningar, som ska vara klara i slutet på 2015.

Kotten, etapp 2, är 80 nya lägenheter med NCC som beställare, men omfattar dock bara rörinstallationer för Umias del. Arbetena pågår till våren 2016.