Logga in

Stort ramavtal för Sandbäckens i Östergötland

Publicerad
2 sep 2015, 14:30

Sandbäckens Rör i Linköping har vunnit upphandlingen av VS-entreprenader för Landstingsfastigheter i Östergötland. Linköpingsfilialen rapporterar även om tre nya projekt med ett samlat ordervärde på cirka 10 miljoner kronor.

Det nya avtalet gäller Landstingsfastigheter region öst Norrköping, region mitt Linköping och region väst Motala. I korthet innebär det att Sandbäckens ansvarar för minst 50 procent av uppdragsgivarens alla VS-entreprenader i respektive region under de kommande tre åren.

– Det här är ett stort och glädjande avtal. Förmånen att få utföra så omfattande arbeten för Landstingsfastigheter innebär också att vi behöver rekrytera ännu fler medarbetare, inte minst projektledare då den här typen av projekt ofta är krävande, säger Mikael Ceasar, vd för Sandbäckens i Linköping i ett pressmeddelande.

Upprustning av drygt 360 lägenheter

Sandbäckens har också fått VS-entreprenaden vid ombyggnaden av 84 lägenheter i centrala Linköping på uppdrag av Fastighets AB LE Lundberg. Ordervärdet är cirka 5,5 miljoner kronor.

Två nya uppdrag kommer också från allmännyttiga Stångåstaden. Tillsammans med Sefab Bygg ska Sandbäckens renovera 60 badrum. Ordervärdet är cirka 1,9 miljoner kronor.

– Ett litet annat upplägg med färdiga badrum, uppger Mikael Ceasar för VVS-Forum.

Det andra projektet för Stångåstaden genomförs i samarbete med Kron & Karlsson och gäller stambyten i 218 kök. Ordervärdet är cirka 2,5 miljoner kronor.