Logga in

Nytt projekt för Caverion på Värö massabruk

Publicerad
4 sep 2015, 15:33

Caverion har tecknat ett avtal med Valmet om installation av processrör och tillhörande utrustning på Södra Cells massabruk i Värö norr om Varberg. Ordervärdet är inte offentligt, men projektet kommer att sysselsätta 60–70 Caverionmedarbetare från både Sverige och Finland.

Processrörsinstallationen omfattar industriella installationer av kausticeringssystemet, fiberlinjen och kokeriet. Caverions uppdrag inkluderar prefabricering, materialinköp och installation av totalt 350 ton rör.

Installationen av rören är tekniskt avancerad, särskilt rörande kokeriet, uppger Caverion i ett pressmeddelande. Den största delen av de prefabricerade rören tillverkas vid Caverions anläggning i Leppävirta i Finland, som är specialiserad på produktion av rostfria industrirör.

Installationsarbetet påbörjades under våren och beräknas avslutas under våren 2016. Caverions uppdrag är en del av Valmets leverans i ett större investeringsprogram för Södra Cells massabruk. Södra Cell investerar cirka fem miljarder kronor för att öka kapaciteten, optimera produktkvaliteten och förbättra energieffektiviteten på massabruket.

I februari i år rapporterade Caverion om ett annat processrörsuppdrag i samband med utbyggnaden, då med Södra Cell som beställare. Norisol har av Caverion fått i uppdrag att isolera cirka 9 500 meter rör på cirka 1,3 kilometer rörbryggor.