Logga in

Nederman köper Filtac

Publicerad
2 sep 2015, 09:56

Nederman förvärvar Filtac som är verksamt inom process- och luftbehandling mot industriella applikationer. Filtac omsätter cirka 50 miljoner kronor och har sitt säte i Kinna i Västergötland. Bolaget sysselsätter 15 personer.

Filtac innehar bland annat ledande teknik och produkter för hantering av oljedimma som uppstår i samband med bearbetning av metall, uppger Nederman i ett pressmeddelande.

– Förvärvet av Filtac ger oss tillgång till världsledande teknologi och djup kunskap inom till exempel infångning och filtrering av oljedimma. Kombinerat med vårt globala försäljningsnätverk får vi en stark position på denna intressanta marknad, säger Nedermans koncernchef Sven Kristensson i pressmeddelandet.

Svenska industrikoncernen Nederman fokuserar på industriell luftfiltrering. Försäljning sker genom koncernens egna försäljningskontor och distributörer i mer än 50 länder. Produktionen sker i tolv länder i fem världsdelar. Koncernen är noterad på Nasdaq OMX, Stockholm och har cirka 1 900 anställda.

– Det är med stor tillfredsställelse som jag konstaterar att Filtac nu blir en del av branschens mest kompetenta bolag inom industriell luftfiltrering. Nedermans organisation ger oss de koncernfördelar som krävs för att fortsätta bolagets tillväxtresa på ett bredare internationellt plan, säger Johan Bergdahl, Filtacs grundare och vd.