Logga in

NCC avstannar för bättre säkerhet

Publicerad
2 sep 2015, 10:04

I dag genomför byggföretaget NCC Awareness Day för femte året i rad. Arbetet på samtliga arbetsplatser avstannar kl 09.00 för en diskussion om säkerhet på arbetsplatsen. Awareness Day tillsammans med bland annat den Tysta boken och Time Out har minskat arbetsplatsolyckorna med närmare 50 procent sedan 2011, uppger NCC.

– Time Out är ett arbetssätt som hjälper oss att minska antalet olyckor på våra arbetsplatser. Att ta Time Out, att våga säga ifrån, innebär att agera på osäkra situationer genom att stoppa arbetet och vidta åtgärder. Vi har en nollvision för arbetsolyckor och vi vill att alla ska komma hem från arbetet oskadda, säger Peter Wågström vd och koncernchef för NCC, i ett pressmeddelande.

Under Awareness Day, som genomförs på samtliga arbetsplatser på NCC:s alla marknader, förs en gemensam diskussion om hur arbetsmiljön upplevs och vad som kan göras för att förbättra säkerheten och hälsan bland medarbetarna.

– Under Awareness Day får alla en extra påminnelse om vikten av säkerhet och vi fångar upp många bra förslag från medarbetarna på förbättringar. Tysta boken, som med tydliga bilder visar hur man arbetar säkert på våra byggarbetsplatser, är ett av många exempel på hur man kan arbeta förebyggande med arbetssäkerhet, tillägger Lars-Gunnar Larsson, koncernens arbetsmiljöchef och ansvarig för Awareness Day.

NCC har en nollvision när det gäller arbetsplatsolyckor och nolltolerans mot att inte följa säkerhetsreglerna.