Logga in

Incoord projekterar alla installationer i nytt KI-projekt

Publicerad
3 sep 2015, 15:16

Installationskonsultföretaget Incoord har fått i uppdrag av Arcona och Veidekke att projektera samtliga installationer i bygget av ”Neo – Medicinaren 25”, där Karolinska Institutet i Huddinge kommer att bedriva forskningsverksamhet. Byggnaden omfattar 26 000 m² och ska vara färdigställd i november 2017, enligt ett pressmeddelande.

Den nya byggnaden kommer att inrymma utbildnings- och forskningslokaler inom Life Science-området. Bland annat kommer kunskap inom grundforskning snabbt kunna överföras i tillämpad praktik i sjukvården och vice versa.

Incoord, med kompetens inom VVS, el, tele samt styr- och övervakning, har tidigare tagit fram program- och systemhandling samt ramhandling för totalentreprenaden, som kommer att drivas av Arcona och Veidekke. Projektet är komplext och installationstätt, något som ställer stora krav på samordning och kunskap hos projektörerna.

– Vi valde Incoord då de hade erfarenhet från Neo-projektets tidiga skeden och kunde presentera ett fördelaktigt anbud med rätt pris och en kompetent organisation för hela installationsområdet, säger Rafed Elbasam, projektchef på Arcona/Veidekke, i pressmeddelandet.