Logga in

Imtech får stororder vid sjukhuset i Linköping

Publicerad
22 sep 2015, 14:46

Imtech har fått flera omfattande uppdrag vid den ombyggnad och modernisering av kliniker som pågår inom Universitetssjukhuset i Linköping. Uppdragen omfattar elteknik, ventilation samt i vissa delar även VS-installationer. Beställare är landstinget Region Östergötland och den totala ordersumman uppgår till omkring 36 miljoner kronor, uppger Imtech i ett pressmeddelande.

Projekten gäller biobank/fryshotell, laboratorium, medicinsk akutvårdsavdelning samt förlossnings- och neonatalavdelning med akutmottagning. Klinikerna är i behov av modernisering för att kunna ge patienter och vårdpersonal bättre miljö, uppger Imtech.

Imtechs arbeten innefattar kraft, belysning, data, tele, brandlarm, styr och övervakning, ventilation samt medicinska gaser och sprinkler. Tyngdpunkten ligger på elarbetena med omkring 22 miljoner kronor, ventilation uppgår till cirka 8 miljoner och VS-installationer cirka 6 miljoner kronor.

Projekten har påbörjats och de sista arbetena beräknas vara slutförda i augusti 2016.

– Vår utmaning blir den pågående verksamheten vid sjukhuset, som ska fungera utan störning under ombyggnationens gång för att patienter och vårdpersonal ska påverkas i minsta möjliga utsträckning. Det är speciella miljöer vi vistas i och det ställer höga krav på planering och vår förmåga att vara lyhörda. Något vi har god erfarenhet av, säger Mikael Nilsson vid Imtech Elteknik i Linköping, i pressmeddelandet.

– Vi har i många år samarbetat med Region Östergötland och under en längre tid med just sjukhusprojekt. Det innebär att vi byggt upp en solid erfarenhetsbank, som gör att vi känner oss trygga även med så omfattande projekt som det är frågan om här, säger Mikael Nilsson.

Imtechs filialer i Linköping och Norrköping har även tecknat ett ramavtal med Region Östergötland gällande el- och ventilationsinstallationer vid om- och tillbyggnader i regionens fastighetsbestånd. Avtalet löper under en treårsperiod med möjlighet till förlängning med ett år.