Logga in

Stort uppdrag för Bravida i Nordnorge

Publicerad
1 okt 2015, 13:53

Universitetssjukhuset i Tromsö, Norge, byggs ut för att bli nationellt ledande inom diagnostik, behandling, undervisning och forskning. Bravida har fått uppdraget att installera el, vs och ventilation till ett ordervärde av cirka 280 miljoner norska kronor, enligt ett pressmeddelande.

Projektet består av anpassning av befintliga byggnader, utbyggnad av en existerande flygel och uppförande av en ny flygel samt två nya mellanbyggnader. Byggnaderna kommer att inrymma polikliniker, akutmottagningar, operationsavdelningar, intensivvård, övervakning, laboratorier, administrativa funktioner och tekniska rum.

– Vi har precis avslutat det omfattande installationsarbetet på det nya Östfold-sjukhuset i Norge där vi installerat el, vs, ventilation och säkerhet. Teknik- och konstruktionsmetoden för det här projektet är densamma som användes i Östfold. Det gör att vi kan använda oss av våra erfarenheter både från det projektet och andra sjukhusprojekt vi genomfört. Det nya uppdraget stärker även vår vs- och ventilationsverksamhet såväl regionalt som nationellt i Norge, säger Mattias Johansson, vd och koncernchef i Bravida, i pressmeddelandet.

Generalentreprenören för projektet är Consto AS.

– Bravida kommer att ha ett stort fokus på planering och logistik så att den värdeskapande tiden i projektet blir så stor som möjligt, samt att vi installerar på ett effektivt sätt, säger Tore Bakke, divisionschef på Bravida Norge, i pressmeddelandet.

Planeringsarbetet pågår för närvarande och projektet ska vara redo för provdrift den 1 november 2017.