Logga in

VVS Företagen vill ha valideringsverktyg

Publicerad
26 mar 2015, 16:17

VVS Företagen är positiv till insatser som underlättar för företag att rekrytera medarbetare, men vill ha valideringsverktyg för att hitta personer med rätt kompetens.
– Det som behövs är strukturella reformer som möjliggör att fler enklare jobb växer fram på nya delar av arbetsmarknaden, säger Johan Mossling, tf vd på VVS Företagen.

Som VVS-Forum nyligen rapporterat om vill regeringen förkorta tiden från nyanländas ankomst till arbete. I morgon, fredagen den 27 mars, har arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) bjudit in företrädare från byggsektorn, däribland VVS Företagen för trepartssamtal om saken.

– Vi kan till exempel vara med och bidra till att det skapas valideringsverktyg som kartlägger individens kompetens och som utgår från VVS-företagets krav och reella behov, säger Johan Mossling.

– Kan vi gemensamt med andra parter på arbetsmarknaden och genom insatser från regeringens sida underlätta för företagen att rekrytera medarbetare med rätt kompetens är det positivt. Men det behövs inte fler stödformer eller ytterligare skräddarsydda subventionerade anställningar. Det som behövs är strukturella reformer som möjliggör att fler enklare jobb växer fram på nya delar av arbetsmarknaden, menar Johan Mossling.