Logga in

Stort sprinklerprojekt för Imtech

Publicerad
31 mar 2015, 09:27

Imtech ska installera VS och sprinkler i Elgigantens nya lager strax söder om Jönköping. Totalt ska Elgiganten bygga till 11 000 m² och det nya lagret blir drygt 30 meter högt. Den nya byggnaden lokaliseras mot E4:an och är en utbyggnad av redan befintligt lager.

Den totala ordersumman för Imtech är drygt 17 miljoner kronor, varav sprinklerkontraktet är på strax över 13 miljoner kronor. Imtech VS-teknik Sprinkler i Växjö svarar för projektering och installation av sprinkler i hela anläggningen. Imtech-filialen Bankeryds Rör svarar för projektering och installation av värme och sanitet.

Projekteringen pågår och monteringsarbetet startar i vår. I mitten av januari 2016 beräknas höglagret vara färdigt. Beställare är Blue Wall Construction AB och entreprenadformen är totalentreprenad. I genomsnitt sex man från Imtech kommer att vara igång från och med maj.

– Volymen och höjden blir den största utmaningen och kommer att ställa stora krav på logistiken. Hela lagret kommer att fyllas av ställage, vilket gör att det blir enormt stora mängder sprinklerhuvuden och rör som ska monteras, säger Magnus Edlund, filialchef för Imtech VS-teknik Sprinkler i Växjö, i ett pressmeddelande.

Sammanlagt handlar det om 20 000 sprinklerhuvuden och 1,5 meter rör till varje sprinklerhuvud. Sprinklerinstallationen vid yttertaket 30 meter upp i luften är en av utmaningarna liksom nivåsprinklingen inom varje ställage, skriver Imtech.

Imtech har också påbörjat renovering av de gamla lagerlokalerna som byggs om till teknikrum och kontor.