Logga in

Stort hotelljobb för Imtech

Publicerad
24 mar 2015, 12:31

Imtech ska installera VS vid ombyggnaden av PUB-huset i Stockholm. Det ska byggas om till ett nytt storhotell – Scandic Haymarket Hotel. Hotellytan blir närmare 16 500 m², fördelat på cirka 400 hotellrum samt 3 000 m² restaurang- och mötesytor. Ordersumman för Imtech är cirka 30 miljoner kronor.

Hotellprojektet leds av Scandic i samarbete med fastighetsägaren Axfast. Imtechs beställare är Arcona som är totalentreprenör. Arbetet utförs som samverkansentreprenad och hotellet kommer att färdigställas och öppnas under 2016. Uppskattad kostnad för hela ombyggnaden är 230 miljoner kronor.

– Eftersom hotellverksamheten är igång i delar av huset under ombyggnaden blir logistiken och planeringen en stor utmaning. Vi måste hela tiden se till att hotellverksamheten inte störs, säger Thomas Lindberg, filialchef för Imtech VS-teknik Stockholm Hus, i ett pressmeddelande.

Arcona har anlitat ett logistikföretag som tar hand om alla transporter. Även storleken på projektet ställer stora krav. Hela avloppssystemet och samtliga vattenstammar byts ut.

– En annan utmaning är de låga takhöjderna, speciellt när vi ska passera våningarna som är utförda som terrasser där sidodragningar av stammar måste planeras och samordnas med övriga installationer, säger Thomas Lindberg.

PUB-huset vid Hötorget är ett av Stockholms äldsta varuhus och grundades 1882 av Paul U Bergström. Huset byggdes i etapper mellan 1916 och 1934. Här började en gång i tiden Greta Garbo som butiksbiträde på hattavdelningen.