Logga in

Stort bostadsprojekt för Imtech i Gustavsberg

Publicerad
3 mar 2015, 09:00

Ikano Bostad bygger nya bostadsrätter i de gamla porslinskvarteren i Gustavsberg på Värmdö utanför Stockholm. Imtech har fått uppdraget att installera VS i de nya lägenheterna i kvarteret Dreja ett stenkast från hamnen.

I kvarteret byggs tre hus med 100 lägenheter på 33–91 m² fördelade på 1–4 rum och kök. Alla lägenheter har balkong eller uteplats.

Ordersumman för Imtech är drygt 7 miljoner kronor. Entreprenadformen är totalentreprenad. Projekteringen är slutförd och monteringsarbetet inleds i mars. Byggtiden är beräknad till ett år. Beställare och slutkund är Ikano Bostad.

– Ett bra pris och vår långa erfarenhet av bostadsbyggande i Stockholm gjorde att vi anlitades för projektet, berättar Bo Lindholm, ansvarig för marknad/teknik på Imtech VS-teknik Stockholm Bostad.

Den gamla fabriksmiljön i Gustavsberg håller på att omdanas till ett modernt bostadsområde där även gamla historiska byggnader utnyttjas. Under 2000-talets första år byggdes delar av fabriksområdet om till kontor och bostäder, och nu fortsätter utvecklingen av området med nya bostadsprojekt.