Logga in

”Regeringen bryter löften”

Publicerad
25 mar 2015, 10:58

– Vi är bekymrade och besvikna över att regeringen planerar för att försämra ROT-avdraget. Det står inte bara i strid med tidigare löften, utan framförallt i konflikt med strategin att skapa vita arbetstillfällen, säger Johan Mossling, tf vd på VVS Företagen, i en kommentar till regeringens förslag att sänka ROT-avdraget till 30 procent.

Med förändring av ROT-avdraget är risken mycket stor att svartjobben kommer tillbaka. Det menar både VVS Företagen och Sveriges Byggindustrier (BI).

– ROT-avdraget har hittills kraftfullt bidragit till att göra svarta arbetstillfällen vita. Med de planer på att förändra avdraget som nu presenteras så finns det stor risk att vi tar flera steg tillbaka, säger Johan Mossling till VVS-Forum.

BI vill ha en dialog mellan byggbranschen och regeringen.

– Vi vill vara med och hitta rätt lösningar för att stimulera ett ökat bostadsbyggande med former för de resurssvaga hushållen, säger Ola Månsson, vd på BI, i ett pressmeddelande.

– Det är positivt att regeringen jobbar med lösningar som kan stimulera ett ökat bostadsbyggande, men att använda ROT-avdraget slår fel. ROT-avdraget har skapat över 20 000 vita jobb och är helt självfinansierande. Det har skapat en attitydförändring hos hushållen, vilket gör att de oseriösa firmorna inte har en marknad, säger Ola Månsson.