Logga in

Nibe förvärvar i Texas

Publicerad
23 mar 2015, 09:12

Nibe Industrier har tecknat avtal om att förvärva verksamheten i Marathon Heater Inc, Del Rio, Texas. Verksamheten ska ingå i affärsområdet Nibe Elements nordamerikanska företagsgrupp.

Marathon Heater har 130 anställda och omsättning på omkring 9 miljoner dollar (78 miljoner kronor) med över 10 procents rörelsemarginal.

Företaget har sedan 1996 tillverkat avancerade specialelement för högteknologisk industri. Inriktningen på teknisk support och kundservice har lett till att företaget fått en ledande position bland de stora bolagen inom plast- och medicinsk utrustning i Nordamerika, skriver Nibe i ett pressmeddelande.

I produktsortimentet ingår högeffektselement, bandelement, silikonelement och termoelement.

Företaget kommer även fortsättningsvis att ha verksamhet och tillverkning i Del Rio, Texas, under namnet Backer Marathon Inc.

– Förvärvet av Marathon är ännu ett avgörande steg i vår strategi för att göra Nibe Element ledande i Nordamerika. Företagets marknadsposition och kompletterande produktlinje ger ytterligare en plattform för lönsam tillväxt, säger Gerteric Lindquist, koncernchef i Nibe Industrier, i pressmeddelandet.

Marathon kommer att konsolideras i NIBE-koncernen från och med april 2015.