Logga in

Eva Schelin ny vd för IQ Samhällsbyggnad

Publicerad
27 mar 2015, 12:59

Eva Schelin blir den 1 juni ny vd för IQ Samhällsbyggnad. Hon kommer från Vinnova där hon haft flera befattningar, senast programansvarig för FFI – Fordonsstrategisk forskning och innovation.

Eva Schelin är civilingenjör från Chalmers och har en bred bakgrund från samhällsbyggandet från bland annat Trafikverket och Sweco, uppger IQ Samhällsbyggnad i ett pressmeddelande.

Mari Broman, styrelseordförande i IQ Samhällsbyggnad, är nöjd över rekryteringen.

– Vi tror att Eva Schelin med sin breda erfarenhet av så väl nationella som internationella forsknings- och innovationsfrågor har utmärkta förutsättningar att leda och utveckla IQ Samhällsbyggnad som en stark röst och uppskattad plattform för forsknings-, utvecklings- och innovationsfrågor inom samhällsbyggnadssektorn, säger Mari Broman i pressmeddelandet.

Nuvarande vd Anna Sander slutar i samband med IQ Samhällsbyggnads årsstämma den 5 maj och blir ansvarig för forsknings-, utvecklings- och innovationsstrategier på WSP.

IQ Samhällsbyggnad är en medlemsorganisation som syftar till att stärka samhällsbyggnadssektorn genom forskning, innovation och kvalitetsutveckling. Bland medlemmarna ingår bland annat teknikkonsulter, installationsföretag samt branschorganisationer, exempelvis VVS Företagen och EIO.

Läs mer om IQ Samhällsbyggnad här>>