Logga in

Tre branschbolag på väg mot börsen

Publicerad
27 maj 2015, 09:59

Soltech Energy planerar en notering på Nasdaq Stockholm och beräknad första handelsdag är den 24 juni. För Ostnor kan det bli en notering tidigast fjärde kvartalet i år. Även Bravida kan vara på väg mot börsen. Enligt nyhetsbyrån Reuters siktar ägaren Bain Capital på att notera Bravida mot slutet av året eller i början på nästa år.

Soltech Energy gör bland annat takpannor av glas med inbyggd solenergiteknik. Nu är bolaget på väg att listas på First North vid Nasdaq Stockholm. Teckningstiden går ut i dag. I samband med den planerade noteringen gör Soltech en nyemission på 50 miljoner kronor för att stärka expansionen i Sverige och i Kina.

Ostnors styrelse har gett vd Claes Seldeby uppdraget att förbereda bolaget för en börsnotering tidigast fjärde kvartalet i år. Årsstämman har också bemyndigat Ostnors styrelse att besluta om nyemission av högst 3 miljoner B-aktier. 2 miljoner av dessa ska kunna användas för börsnoteringen och 1 miljon för företagsförvärv.

Bravida kan vara på väg till Stockholmsbörsen, uppger nyhetsbyrån TT och citerar Reuters, som hänvisar till anonyma källor. Om noteringen blir verklighet skulle det bli den klart största av de hittills annonserade i år med ett börsvärde på tio miljarder kronor. Varken ägaren, riskkapitalbolaget Bain Capital, eller de banker som pekas ut att sköta börsnoteringen vill kommentera uppgifterna, skriver Reuters.