Logga in

Nystart i Gustavsberg

Publicerad
12 maj 2015, 11:13

Nu är Villeroy & Boch Gustavsbergs nya anläggning på Ekobacken i Gustavsberg officiellt invigd. Den nya anläggningen är ett logistik- och monteringscenter för företagets kunder i norra Europa. Vid invigningen 8 maj fanns representanter från Villeroy & Boch och Värmdö kommun på plats.

– Det har varit en lång resa, men vi på Villeroy & Boch är stolta att äntligen presentera den här nya anläggningen, sa Andreas Pfeiffer, divisionschef för Bath & Wellness på Villeroy & Boch, i öppningstalet.

Villeroy & Boch Gustavsberg

Enligt företaget har man satsat omkring 130 miljoner kronor i den 8 500 m² stora anläggningen. Byggstarten var juni 2014 och byggnaden stod klar i januari i år. Där arbetar nu 105 anställda med i huvudsak logistik och montering. I byggnaden finns ett lager med 11 000 pallplatser.

– Det här känns bra. Vi var tvungna att flytta från det gamla området och därför finns det ännu en del arbete att göra i den nya anläggningen, sa Andreas Pfeiffer, till VVS-Forum.

Det har varit många turer kring Villeroy & Boch Gustavsbergs verksamhet på orten.

– Att få ha fabriken kvar här är jätteroligt för Värmdö och Gustavsberg. Det har historiska anor, så det är en stor symbol för vår kommun att den finns kvar. Företaget var på väg bort härifrån men beslutet blev att stanna och det är vi jätteglada och tacksamma för, sa Monica Pettersson (M), kommunstyrelsens ordförande i Värmdö kommun.

”Att få ha fabriken kvar här är jätteroligt för Värmdö och Gustavsberg. Det har historiska anor, så det är en stor symbol för vår kommun att den finns kvar. Företaget var på väg bort härifrån men beslutet blev att stanna och det är vi jätteglada och tacksamma för.”
Monica Pettersson (M), ordförande i Värmdö kommunstyrelsen.

Nyligen flyttade också Villeroy & Boch Gustavsberg huvudkontor med produktutveckling till Tornhuset i Gustavsberg.