Logga in

Ny hemsida för sund konkurrens i byggbranschen

Publicerad
28 maj 2015, 10:06

I dag lanseras en ny hemsida för Byggbranschen i samverkan, BBIS. Bakom BBIS står tolv bransch- och arbetsgivarorganisationer, bland annat VVS Företagen, och fackförbund som tar avstånd från svartarbete och annan oseriös verksamhet inom byggsektorn. 

BBIS vill skapa en byggsektor där företagen kan konkurrera på lika villkor och där kvalitet och utveckling står i centrum. De man vill nå ut till är framför allt är alla som jobbar inom byggbranschen, beslutsfattare, lärare och elever, men även allmänheten.

– Just nu driver BBIS två stora samarbetsprojekt: Vi informerar om personalliggare som införs den 1 januari 2016. Dessutom är vi ute på lärarträffar och träffar elever på främst gymnasieskolan med attitydprojektet Ren Byggbransch, säger Gisela Högberg, projektledare för Byggbranschen i samverkan, i ett pressmeddelande.

Med den nya hemsidan finns ett nytt skolmaterial som gjorts i samarbete med Ekobrottsmyndigheten, där BBIS erbjuder kostnadsfria seminarier samt fakta om varför det är så viktigt att jobba vitt och att köpa vita byggtjänster.