Logga in

Falska VVS-montörer på stöldturné

Publicerad
26 maj 2015, 10:34

På flera platser i landet rapporteras det om falska rörmokare som begår stölder hos äldre. Polisen i Dalarna, Värmland och Örebro har nu gått ut och varnat allmänheten.

Polisen skriver på hemsidan att polisregion Bergslagen har fått anmälningar där äldre personer blivit bestulna efter att ha fått besök av en man som sa att rören i bostaden skulle lagas.

Även Helsingborgs Dagblad rapporterar om falska VVS-montörer. En 92-årig kvinna blev bestulen på en guldklocka efter att ha släppt in två personer som uppgav att de skulle laga en vattenläcka.

Enligt Polisen är det ofta äldre människor som utsätts för brotten och Polisen vill varna och uppmärksamma alla på att vara vaksamma för personer som ringer på dörren och försöker ta sig in i bostaden under olika förespeglingar.

Polisen råd:

  • Släpp inte in okända personer i bostaden.
  • Be först om legitimation.

Om någon säger sig vara utsänd för att utföra service av olika slag i bostaden, fråga vem som är uppdragsgivare. Ofta så har fastighetsägarna utskick i förväg för att upplysa om service eller liknande. Om det inte har gått ut något utskick, så kontrollera gärna med fastighetsägaren.

Kontakta gärna en vän eller anhörig för att stämma av hela situationen.

En del kanske tycker att det känns pinsamt att ha blivit lurade och drar sig därför för att anmäla brott. Men om man blir utsatt för brott är det viktigt att man anmäler det så att det kommer till polisens kännedom, skriver Polisen.