Logga in

Armatec expanderar och bygger nytt

Publicerad
19 maj 2015, 09:51

Armatec har tecknat hyresavtal med Platzer Fastigheter som ska bygga nytt huvudkontor och lager i Jolen, Mölndal. Den nya byggnadens yta blir 4 800 m² varav 2 200 m² ska bli kontor och 2 600 m² höglager.

Den nya fastigheten kommer att byggas enligt miljöcertifieringen Miljöbyggnad Silver och få en nordisk, stilren arkitektur som kommer att tillföra området en ny modern prägel, uppger Armatec.

Eva Karlsson

– Armatec expanderar och tar med detta projekt ytterligare ett steg för att möta vår positiva utveckling. Vi bygger ihop vårt kontor, lager och Mec-Cons serviceverksamhet vilket ger en ökad närhet och effektivitet. Tillsammans med Platzer skapas en fastighet och arbetsplats som präglas av affärsmässighet, kompetens och enkelhet samtidigt som den har det lilla extra. Arbetsmiljön kommer att främja flexibilitet och har förutsättningar för både teamarbete och koncentrerat individuellt arbete. Vi har varit noga med att säkerställa möjlighet till spontana möten och social aktivitet. Lagret blir flödesoptimerat med en godshantering som ger helt andra förutsättningar än i dag och en kraftigt förbättrad arbetsmiljö. Tanken är att den totala miljön ska främja både kreativitet, arbetsglädje och resultat. Så här långt har projektteamet lyckats väldigt bra, säger Eva Karlsson, vd på Armatec, i ett pressmeddelande.

Platzer Fastigheter förvärvar fastigheten av Mölndals kommun och hyresavtalet med Armatec löper på 12 år med planerad inflyttning senast juni 2017. Markförvärvet avser cirka 8 200 m² med en byggrätt på omkring 5 000 m² och är villkorat av beslut i Mölndals kommunfullmäktige.

– Platzer har tillhandahållit lokaler i Högsbo, Göteborg för Armatec sedan 2003 och har vid flera tillfällen utvecklat lokalerna för företagets räkning. Då Armatecs behov nu har förändrats är vi mycket glada över att vi tillsammans har lyckats hitta en gemensam lösning som passar båda parter, säger P-G Persson, vd på Platzer.