Logga in

500 certifierade Miljöbyggnader

Publicerad
5 maj 2015, 11:13

Utvecklingen inom miljöklassade fastigheter är stark – det svenska systemet Miljöbyggnad har ökat med 25 procent sedan december förra året. Det rapporterar Sweden Green Building. 

– Vi har passerat många milstolpar med Miljöbyggnad och 500 certifierade byggnader är en av de större. Det var en relativt lugn start när vi började hantera certifieringar 2011 och sedan årsskiftet 2013/2014 har certifieringstakten ökat kraftigt. Att det stora intresset för Miljöbyggnad håller i sig och att allt fler byggnader certifieras visar på ett stort och utbrett miljöengagemang i branschen. Nästa milstolpe blir 1 000 certifierade byggnader, en siffra vi räknar med att uppnå under nästa år, säger Linda Kjällén, certifieringschef på Sweden Green Building Council, i ett pressmeddelande.

Byggnad 500 i ordningen är en nyproducerad kontorsbyggnad i kontorsområdet Gårda Norra, Göteborg. Fastigheten heter Gårda 3:14 och är preliminärt certifierad Miljöbyggnad Silver. Gårda 3:14 har byggts av Peab och ägs av Platzer Fastigheter.

Huset intill är en av de första byggnaderna som certifierades i Göteborg enligt Miljöbyggnad, Gårda 3:12, som också uppnått betyget Silver.