Logga in

Storaffärer för Sandbäckens Stockholm

Publicerad
30 jun 2015, 09:59

Sandbäckens ska utföra rör- och sprinklerinstallation i SEB:s nya kontorslokaler i Solna samt vid en hyresgästanpassning i kvarteret Fatburssjön. Dessutom ska bolaget utföra rörinstallationen på Nya Karolinska, fas 5B. Totalt motsvarar de nya entreprenaderna affärer på närmare 135 miljoner kronor, uppger Sandbäckens, i ett pressmeddelande.

Tidigare har Sandbäckens utfört rörinstallationen på Fas 1 och arbetar för närvarande med Fas 6 på Nya Karolinska i Solna. Nu står det också klart att bolaget ska utföra rörinstallationen på Fas 5B, som ska bli en byggnad för strålbehandling och vård.

Under 2017–2018 flyttar 4 400 SEB-medarbetare in i nya lokaler i Arenastaden. Med start i höst ansvarar Sandbäckens för rör- och sprinklerinstallationen i de cirka 90 000 m² stora lokalerna.

– Vi är glada och stolta över de nya affärerna. Det är mycket positivt att vi fått fortsatt förtroende på Karolinska. SEB:s nya lokaler ligger perfekt i tiden då vi redan har personal i Arenastaden som jobbar med Mall of Scandinavia. Det gör att övergången blir snabb och smidig, säger Per Herrlin, vd för Sandbäckens i Stockholm, i pressmeddelandet.

I kvarteret Fatburssjön på Södermalm är anpassningen av bolaget Dice nya företagslokaler om 11 000 m² redan igång. Även här gör Sandbäckens rör-och sprinklerinstallationen.

– Samtliga nya projekt är viktiga led i vår fortsatta expansion i Stockholmsområdet. Framförallt säkerställer det sysselsättningen här i ett par år framåt och kan också komma att innebära nyanställningar, säger Per Herrlin.