Logga in

Caverion tecknar EPC-avtal med Eskilstuna kommun

Publicerad
17 jun 2015, 10:30

Eskilstuna kommun har genom sitt förvaltningsbolag Eskilstuna kommunfastigheter AB tecknat ett avtal med Caverion Sverige AB för att genomföra ett energitjänsteprojekt enligt EPC-modellen. Projektet omfattar cirka 130 000 m² skolor, förskolor och andra kommunala verksamhetslokaler, uppger Caverion i ett pressmeddelande.

Genom projektet kommer fastigheternas energianvändning och miljöpåverkan att reduceras, samtidigt som de fastighetstekniska systemen moderniseras. Under projektet kommer fastställda besparingar, som garanteras av Caverion, att finansiera nödvändiga åtgärder och moderniseringar. Projektet är därmed självfinansierat genom garanterade besparingar.

I ett första skede kommer en kartläggning av fastighetsbeståndet att genomföras för att fastställa vilka åtgärder som krävs inom såväl energieffektivisering som underhåll. Kartläggningen kommer att ske i nära samverkan med Eskilstuna kommunfastigheter och därefter har kommunen möjlighet att avropa åtgärder av Caverions lokala filial.

˗ Det är ett spännande projekt där både Eskilstuna kommunfastigheters och Eskilstuna kommuns målsättning är att utveckla stadens fastigheter genom affärsmässighet och nytänkande och därmed bli ett än mer attraktivt val för deras kunder. De båda aktörerna tar ansvar för en trygg och hållbar framtid och vi är stolta över att vara en del av det arbetet, säger Anders Fagerkrantz, affärsenhetschef, Caverion Sverige AB, i pressmeddelandet.

˗ Vi går in i ett samarbetsavtal både av ekonomiska skäl och med långsiktig omtanke om vår miljö. Vi ser Caverion som en professionell samarbetspartner med nödvändiga resurser för att framgångsrikt genomföra projektet, säger Jan Helgesson, projektchef hos Eskilstuna Kommunfastigheter AB.

Caverion har tidigare tecknat energieffektiviseringsavtal som bygger på EPC-modellen med bland andra Kalmar kommun, Leksands kommun och Leksandsbostäder, Mora Strand och Mora kommun, Ludvika kommun, Torsby kommun, Söderhamn kommun och Faxeholmen AB.

Läs mer om Caverions EPC-projekt i Torsby och Mora i VVS-Forum nr 3/2014. Där finns även en intervju med Anders Fagerkrantz och Thomas Mattsson som båda arbetar med Caverions EPC-modell.