Logga in

Bravida förvärvar i Nordnorge

Publicerad
6 jul 2015, 14:16

Bravida förvärvar Nord-Klima AS i Tromsö. Bolaget har 32 anställda och omsätter cirka 70 miljoner norska kronor.

Nord-Klima grundades 1977 och har verksamhet i Tromsö och Vadsö. Bolaget är ett tekniskt installationsföretag inom ventilation, kyla och automation.

– Innan årsskiftet stärktes Bravida Norge med 120 nya medarbetare i Stavanger genom förvärvet av HS: Vagle Rør AS och HS: Vagle Elektro AS. Nu stärker vi vår verksamhet i norra Norge genom köpet av Nord-Klima. Vi ser Tromsö och regionen runt om som en mycket intressant marknad. Bravida är i dag representerade inom el, vs och ventilation i Tromsö och kommer nu få betydligt bättre förutsättningar att möta kundernas efterfrågan på totaltekniska tjänster inom installation och service, säger Tore Bakke, divisionschef i Norge, i ett pressmedelande.

Säljare är A.K. Holding AS, ägt av Arild Karlsen, som tillsammans med Magnus Nordmo Svein Kræmer och anställda har byggt och utvecklat bolaget sedan 1977.

– Vi ser Bravida som en kompetent ny ägare till Nord-klima och verksamheten kan därmed fortsätta sin utveckling, nu med ett bredare totaltekniskt utbud, säger Arild Karlsen, ägare av A.K. Holding och vd för Nord-Klima.