Logga in

Armatec köper norsk leverantör

Publicerad
1 jul 2015, 15:56

Armatec har tecknat avsiktsförklaring om förvärv av samtliga aktier i norska SGP Varmeteknikk. Företaget är leverantör av utrustning för vattenburen värme och omsätter drygt 125 miljoner norska kronor med ett 30-tal anställda.

SGP Varmeteknikk är ett teknikhandelsföretag som startade 1929. Företaget riktar sig till den professionella marknaden och levererar produkter och system för vattenburen värme, exempelvis värmepannor, fjärrvärmerör och fjärrvärmecentraler. Verksamheten bedrivs i Sandvika strax utanför Oslo och genom dotterbolagen i Bergen och Moss.

– SGP ser Armatec som en stark och kompetent ägare för att fortsätta utveckla företaget. Att vara en del av Armatec ger oss bättre möjligheter att utveckla verksamheten och samtidigt bidra till Armatecs strategiska satsning att bli en heltäckande partner inom vatten, värme, kyla och process i norden. Vi ser fram emot fortsatt gott samarbete med våra kunder och leverantörer, säger Jo Helge Gilje, vd på SGP Varmeteknikk, i ett pressmeddelande.

– Förvärvet är en del av Armatecs strävan att vara heltäckande i Norden. SGP kommer fortsätta som ett fristående dotterbolag och vi får en stark VVS-partner i Norge som ger oss möjligheten att utöka vårt erbjudande vilket länge har efterfrågats av våra nyckelkunder. Vi tror starkt att detta kommer leda till positiva effekter för båda parter och inte minst för våra kunder, säger Eva Karlsson, vd Armateckoncernen.

SGP nuvarande ledning kommer att fortsätta att driva verksamheten och parterna har för avsikt att underteckna ett slutligt avtal under hösten 2015.