Logga in

Veidekke får arbetsmiljöpris

Publicerad
29 jan 2015, 11:36

Höga krav på skyddsarbete samt agerande vid avvikelser är två faktorer som ledde till att Veidekke Anläggning tilldelades Trafikverkets ”Projekt Mälarbanans arbetsmiljöpris”.
– Vi är övertygade om att alla olyckor går att förebygga. Men för att nå dit måste alla hjälpas åt, alla måste vara sitt eget skyddsombud, säger, Marcus C Nilsson, regionchef Veidekke Anläggning Öst, i ett pressmeddelande.

Arbetsmiljöpriset tilldelas det företag som bäst visar upp ett systematiskt arbetsmiljöarbete, har ett engagemang i frågan och som lyckas minska antalet arbetsplatsolyckor.

De som arbetat med Veidekkes del av projektet Mälarbanan har gjort detta och får därför ta hem det prestigefyllda priset.

Motiveringen lyder:
”God efterlevnad av det egna beskrivna arbetsmiljöarbetet. Höga interna krav på skyddsarbetet. Visar handlingskraft vid avvikelser från ställda krav. Väl fungerande tillbuds- och olycksrapportering. Samtliga medarbetare involveras i arbetsmiljöarbetet. Högt engagemang hos företagets ledning i arbetsmiljöarbetet. Bra innovativt arbetsmiljöarbete.”