Logga in

Stort kylprojekt för VVS-Metoder

Publicerad
13 jan 2015, 15:58

VVS-Metoder Stockholm rapporterar om sex nya projekt till ett totalt värde av drygt 48 miljoner kronor. Störst är en ny kylcentral för ett akvifärlager till SEB:s kontor vid Sergels torg med ett ordervärde på cirka 15 miljoner kronor.

I projektet i kvarteret Hästskon vid Sergels torg ingår även ombyggnad av nödkyla inom kontorsfastigheten. Arbetena startar i januari och pågår till september i år. Beställare är Vasakronan.

Östermalmskvarter får bergvärme

Kvarteret Batteriet 2 på Östermalm med cirka 70 lägenheter byggs om. I samband med ombyggnaden kommer bergvärme att installeras. VVS-Metoders VS-entreprenad är värd cirka 11 miljoner kronor. Arbetena inleds i januari och blir klara i augusti 2017. Beställare är Byggnadsfirman Viktor Hanson. Vent projekt Stockholm har luftbehandlingsentreprenaden och Creanova VVS-projekterar.

Skolombyggnad på Kungsholmen

På Kungsholmen byggs Fridhemsskolan om och till för att kunna ta emot 1 100 elever. Ordervärdet för VVS-Metoder är cirka 10 miljoner kronor. Projektet startar i januari och pågår till maj 2016. Beställare är Peab. VVS-Konstruktioner Rune Nyström är VVS-projektör.

Stockholm Vatten i gammalt bryggeri

Det tidigare Prippsbryggeriet i Ulvsunda i Bromma, Gjutmästaren 6–9, omvandlas till en handels- och logistikfastighet. I entreprenaden ska fyra hus anpassas till kontor, lager och garage för Stockholm Vatten. Värdet för VVS-Metoders VS-entreprenad är cirka 7 miljoner kronor. Projektet startar i januari och avslutas i september i år. Beställare är MVB Öst.

Läkemedelsföretag omvandlar fabrikslokaler

Läkemedelsföretaget Octapharma bygger om anläggningen på Kungsholmen. Tre plan i ett hus byggs om och kommer att användas av en ny enhet för fraktionering av blodplasma samt en ny tillverkningsenhet för läkemedlet Albumin. Ordervärdet för VVS-Metoder är cirka 4 miljoner kronor. Arbetena startade i november och blir klara i juni i år. Beställare är Octapharma.

Nya lägenheter vid Hammarbyhöjden

Vid Hammarbyhöjden byggs 12 nya lägenheter i kvarteret Trollsländan. VS-entreprenaden är värd cirka 1,5 miljoner kronor. Arbetena inleds i februari och pågår till november i år. Beställare är Bygg R1 och PO Andersson Konstruktionsbyrå VVS-projekterar.