Logga in

Soltech Energy sluter avtal med Woody Bygghandel

Publicerad
29 jan 2015, 15:02

Bygghandelskedjan Woody Bygghandel har slutit avtal med Soltech Energy Sweden. Avtalet gäller från och med årsskiftet och rör bland annat försäljning av Soltechs integrerade solenergilösningar för solvärme och varmvatten samt för solel under glastakpannor, enligt ett pressmeddelande.

Produkterna är anpassade för både professionella kunder och privatpersoner. I sortimentet finns även lösningar för väggmontage och tunnfilmssolceller för inbyggnad.

– Eftersom vår strategi är att växa tillsammans med etablerade och välkända partners, passar samarbetet med Woody Bygghandel oss perfekt. Med över hundra anläggningar i Sverige får vi genom samarbetet en god nationell täckning säger Frederic Telander, vd på Soltech.

– Då vårt fokus är byggmaterial av hög kvalitet, passar Soltechs produkter perfekt i vårt sortiment. Deras lösning med takpannor i glas ovanpå solceller (elektricitet) eller solfångare (värme/varmvatten), blir en integrerad och estetiskt tilltalande del av takkonstruktionen i stället för vanliga solpaneler som läggs ovanpå det befintliga taket. Vi märker en ökad efterfrågan av energieffektiviserande byggsystem hos våra kunder och detta är ett av de sätt vi möter denna efterfrågan på, säger Mikael Tykesson, marknadschef på Woody Bygghandel, i pressmeddelandet.