Logga in

OSTP lägger ner rörfabriken i Storfors

Publicerad
14 jan 2015, 14:51

Rörtillverkaren Outokumpu Stainless Tubular Product (OSTP) lägger ner fabriken i Storfors och 78 anställda förlorar jobbet, skriver Nya Wermlandstidningens nätupplaga (NWT.se). OSTP tillverkar rostfria rör och rördelar, i Storfors med de största dimensionerna som i huvudsak går till olje- och gassektorn.

OSTP är Outokumpus och Tubinoxias joint venture-bolag för rörtillverkning. Fabriken i Storfors norr om Kristinehamn har redovisat förluster de senaste fyra åren.

– Under slutet av 2013 och hela 2014 har vi jobbat med våra kostnader och med vår produktivitet och väldigt mycket med kvaliteten. Vi nästan fördubblar produktionen under 2014. Alla anställda har gjort ett kanonbra jobb men vi når inte ända fram. Vi gör förlust även under 2014, säger platschefen Olof Nilsson till NWT.se.

Låg orderingång under förra året i kombinationen med dystra prognoser för 2015 ligger bakom nedläggningsbeslutet.

– Vi säljer mycket mot den norska olje- och gasindustrin och där kan vi se en svag marknad under 2015. I kombination med att oljepriset gått från 100 dollar ner till knappt 50 dollar gör det att investeringar kommer att skjutas upp, och det kommer att påverka våra affärsmöjligheter, säger Olof Nilsson.

För att fullfölja påbörjade kontrakt kommer fabriken att gå med full produktion under i princip hela första kvartalet i år och det kommer att finnas arbetsuppgifter där fram till i sommar ungefär, uppger NWT.se.