Logga in

Verksamhetschef för EMTF slutar

Publicerad
23 jan 2015, 11:27

Veronica Eade, generalsekreterare för Energi- och miljötekniska föreningen (EMTF) och vd för EMTF Förlag AB, som bland annat ger ut tidningen Energi & Miljö, avslutar på egen begäran sina uppdrag till sommaren.

EMTF har funnits sedan 1909 och har i dag 7 500 medlemmar, däribland ingenjörer, tekniker, studenter och forskare med flera.

Veronica Eade blev generalsekreterare för EMTF för drygt två år sen. Bland hennes mål för arbetet med föreningen fanns då att se till helheten och bidra till att få ungdomar mer intresserade av installationsbranschen.

Ett extra föreningsmöte ska nu hållas den 5 februari och där kommer mötet att diskutera en ny strategi som bland annat handlar om utveckling av digitala tjänster och mer fokus på medlemsnyttan.

”Den här utvecklingen är både jag och styrelseordförande, Per-Erik Nilsson, övertygade om är nödvändig och bra för föreningen och förlaget. Utvecklingen innebär också förändringar i arbetsuppgifterna för vd och generalsekreterare, med helt andra krav på kvalifikationer inom områdena affärs- och verksamhetsutveckling än tidigare. Därför har jag valt att meddela styrelsen att jag avser att avsluta båda mina uppdrag 31 juli 2015. Det känns som en naturlig del i strategin för att skapa tillväxt och utveckla föreningens verksamhet”, skriver Veronica Eade i ett pressmeddelande.

Styrelsen förbereder nu rekrytering av ny verksamhetschef.