Logga in

Brett installationsprojekt i Solna för Imtech

Publicerad
26 jan 2015, 09:45

Imtech har fått uppdraget att svara för värme, sanitet, kyla, sprinkler, ventilation, elinstallationer och övergripande styr i ett stort kontorshus som uppförs i den nya stadsdelen Ulriksdal i Solna. För Imtech är den totala ordersumman närmare 50 miljoner kronor.

Huset byggs i sju våningar av Peab och är på sammanlagt 12 200 m². Uppskattad kostnad för projektet är 300 miljoner kronor.

Projekteringen är i full gång och monteringsarbetet inleds i februari, uppger Imtech. Kontorsbyggnaden, som ligger i kvarteret Distansen vid Ulriksdalsområdets västra del, kommer att färdigställas i februari 2016.

Entreprenadformen är totalentreprenad med Peab Distansen Fastighetsutveckling AB som beställare och byggherre. Imtech Ventilation i Stockholm svarar för samordningen mot Peab för hela installationspaketet.

– Våra goda relationer med beställaren Peab och bra referenser från tidigare projekt var en viktig faktor som bidrog till att vi fick jobbet, säger Thomas Kindström, marknads- och försäljningschef för Imtech VS-teknik Stockholm Hus, i ett pressmeddelande. Att vi kunde erbjuda en samordnad installationslösning var naturligtvis också en fördel.

Blivande hyresgäst är Johnson & Johnson – ett av världens största hälso- och sjukvårdsföretag.