Logga in

Björnbergs öppnade filial i Täby

Publicerad
14 jan 2015, 11:22

AB CJ Björnberg (Björnbergs) startade vid årsskiftet en ny filial i Täby norr om Stockholm. Filialchef är Stefan Ring, som också tillträtt en ny befattning som affärsområdeschef med ansvar för hela Björnbergsgruppens expansion i det norra och västra Mälardalsområdet. Han blir samtidigt delägare i koncernen.

Stefan Ring var tidigare vd för Rörcompaniet, en post han lämnade på egen begäran under förra året. Han sålde då också sin minoritetspost i koncernmodern Essring (numera Essing).

Björnbergsgruppens koncernchef Anders Mattsson är glad över rekryteringen av Stefan Ring.

– Han är en välkommen förstärkning och blir en nyckelperson i vår fortsatta expansion. Vi ser goda tillväxtmöjligheter i nordvästra Storstockholmsområdet och har under en tid övervägt att göra ett förvärv i regionen. När vi nu i Stefan fått förstärkning av en av branschens mest kompetenta personer väljer vi istället en organisk etablering, säger Anders Mattsson i ett pressmeddelande.

Han utesluter dock inte att förvärv kan bli aktuella i framtiden.

– Uppsala, Västerås och Enköping är alla potentiellt intressanta marknader för oss.

Den nya filialen i Täby har för närvarande fem anställda, men ytterligare rekryteringar är aktuella med tanke på orderläget, uppger Anders Mattsson för VVS-Forum.

Björnbergsgruppen förvärvade vid årsskiftet Björklunds Rör i Södertälje.