Logga in

Imtech VS-teknik hämtar ny vd från Ericsson

Publicerad
13 feb 2015, 08:44

Lars Nilsson tillträder som vd för Imtech VS-teknik den 2 mars. Han kommer från Ericsson, där han senast varit chef för installationsverksamheten i Sverige.

Lars Nilsson efterträder Lennart Petersson, som omgående har lämnat posten som vd för Imtech VS-teknik. Lennart Petersson kommer under en kortare period samarbeta med Lars Nilsson ”för att säkerställa arbetet på den inslagna vägen mot ett ännu starkare Imtech VS-teknik”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Lars Nilsson är 47 år och utbildad civilekonom. Han har haft ledande positioner inom installationsverksamhet och service på bland annat Microsoft och Ericsson.

– Det känns väldigt roligt att välkomna Lars till Imtech VS-teknik. Lars är en erfaren och duktig ledare som med sin drivkraft blir ett positivt tillskott till Imtech VS-teknik. Jag vill också passa på att tacka Lennart för en mycket stark insats, säger Imtech Nordics tf koncernchef Håkan Kirstein i pressmeddelandet.

Lennart Petersson blev vd för Imtech VS-teknik 2014. Han var tidigare divisionschef och regionchef på bolaget och föregångaren NVS.