Logga in

Alfa Laval och Armatec startar samarbete

Publicerad
17 feb 2015, 09:22

Armatec blir huvuddistributör för Alfa Lavals produkter för värme- och kylapplikationer i Sverige, Finland och Danmark med start 1 april 2015.

Alfa Laval inleder ett omfattande samarbete med Armatec som blir huvuddistributör för Alfa Lavals produktsortiment av värmeväxlare och system för VVS- och fjärrvärmebranscherna på den svenska, finska och danska marknaden. Samarbetet startar 1 april 2015 och innefattar nyförsäljning och teknisk support. Dessutom övertar Armatec ett tiotal medarbetare inom försäljning och teknisk support i samband med avtalet.

Alfa Laval menar att samarbetet är ett led i företagets globala strategi att nå marknaden tillsammans med utvalda partner som är experter på de branscher och de tillämpningar som förekommer på deras marknader.

Armatec, som ingår i Ernströmgruppen, utvecklar koncept inom flödesteknik för vatten, värme, kyla och process. Armatec kommer att erbjuda samtliga Alfa Lavals produkter och system.

– Genom samarbetet med Armatec kommer vi öka vår närvaro på den svenska, finska och danska marknaden för att bättre kunna stödja våra kunder. Armatec tillhandahåller ett flexibelt och brett produkt- och serviceerbjudande där Alfa Lavals breda sortiment är ett starkt komplement. Vi är övertygade om att Armatecs tekniska kompetens och erfarenhet ger både förbättrad service och ökad närvaro, säger Mikael Hellborg, divisionschef och vd för Alfa Laval Nordic AB, i ett pressmeddelande.

Eva Karlsson, vd på Armatec.

– Alfa Lavals produktbredd och höga kompetens stärker vårt erbjudande och samarbetet passar väl in i vår tillväxtstrategi för att stärka vår position på marknaden i Norden. Vi kommer nu kunna erbjuda ett starkare och bättre koncept inom applikationer för fjärrvärme och fjärrkyla vilket våra kunder efterfrågat, säger Eva Karlsson, vd på Armatec.