Logga in

Ostnor blir FM Mattsson Mora Group

Publicerad
11 aug 2015, 10:44

Vid en extra bolagsstämma i går beslutades att Ostnor byter namn till FM Mattsson Mora Group. Samtidigt meddelar Ostnor att man tar över försäljningsansvaret för varumärket Damixa från distributören IP Produkter på den finska marknaden.

Bakgrunden till att styrelsen föreslagit en namnändring är bland annat den planerade börsintroduktionen. Varumärkena FM Mattsson och Mora Armatur är mer kända än Ostnor.

Genom att ta över försäljningsansvaret för Damixa i Finland får Ostnor större kontroll över värdekedjan och kommer närmare sina återförsäljare, uppger Ostnor i ett pressmeddelande.

– Norden är Ostnors strategiskt viktigaste marknad och genom att samla försäljningsansvaret för våra tre varumärken i den egna organisationen ökar våra förutsättningar att driva försäljningen och utveckla verksamheten, säger Ostnors vd och koncernchef Claes Seldeby i pressmeddelandet.

Förändringen sker från och med den 1 oktober och samtidigt anställer Ostnor Finland Oy de medarbetare som varit ansvariga för varumärket hos distributören.