Logga in

Imtechs moderbolag ställer in betalningarna

Publicerad
11 aug 2015, 11:19

Imtechs nederländska moderbolag lämnade i dag in en begäran om att få ställa in sina betalningar. Ansökan är en följd av den tidigare konkursen för det tyska dotterbolaget inom koncernen. Verksamheten vid Imtech Nordic påverkas inte i nuläget, uppger Imtech Nordic i ett pressmeddelande.

Under de senaste veckorna har förhandlingar pågått med koncernens ägare och långivare om ytterligare finansiering. Dessa resulterade i dagens beslut att moderbolaget ansöker om att få ställa in sina betalningar.

– Naturligtvis är situationen allvarlig och koncernen ser just nu över alla möjligheter. Imtech Nordic är dock det mest lönsamma bolaget i koncernen, och vi är inte beroende av vare sig operationellt eller finansiellt stöd från koncernen, säger Imtech Nordics vd Håkan Kirstein i pressmeddelandet.

Imtech Nordics anställda och kundrelationer i Sverige, Norge och Finland berörs i nuläget inte av konkursansökan, enligt det nordiska bolaget. Imtech Nordic har 4 000 anställda i Sverige och ytterligare 1 400 anställda i Norge och Finland.